«ΠΑΙΑΝΙΑ, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»

ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Έργο της Επιτροπής είναι:

1. Η Επιστημονική συνεπικουρία του έργου του Δημάρχου σχετικά με της επετειακές εθνικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

2. Η εκπόνηση και σύνταξη επιστημονικών μελετών που άπτονται σε ιστορικά, κοινωνικά, πολιτικά, πολιτιστικά θέματα της πόλης της Παιανίας.

3. Η προετοιμασία του στρατηγικού σχεδίου επετειακών εορτασμών της πόλης, εκπληρώνοντας του τέσσερις (4) άξονες του εθνικού σχεδιασμού επετειακών εορτασμών.

4. Η επιμέλεια εκδόσεων, η συμμετοχή σε επιστημονικά fora ανά την επικράτεια.

5. Η διασύνδεση των αξιών της επανάστασης με τη σύγχρονη κοινωνία των πολιτών.

6. Να εισηγείται στο δήμαρχο, έχοντας συντάξει τις απαραίτητες μελέτες, εκδηλώσεις, δράσεις, συνέδρια, ομιλίες, εορτές και οποιαδήποτε μορφή εκδήλωσης με σκοπό την υλοποίηση των εθνικών εορτασμών.

7. Να είναι ειδική εισηγήτρια επιτροπή στον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Παιανίας (Π.Α.Ο.ΔΗ.Π.) για τα θέματα που άπτονται στις εκδηλώσεις του 2021.

8. Να συνεργάζεται και να επικοινωνεί με τους τοπικούς φορείς και τα σωματεία της πόλης και να γνωμοδοτούν – συνεπικουρούν τα σχετικά με το 2021 πλάνα δράσεων.

9. Να συντάσσει και να εκπονεί μνημόνια συνεργασίας με τους δημόσιους, ιδιωτικούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς, όπως ο Δήμαρχος υποδεικνύει.

Μέλη της Επιτροπής:

Image

Ισίδωρος Μάδης

Δήμαρχος Παιανίας - Πρόεδρος

Σύντομο βιογραφικό

Ο Ισίδωρος Μάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Παιανία, μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Από νεαρή ηλικία ενδιαφέρθηκε για τα κοινά και η ενασχόληση του με συγκεκριμένο πολιτικό φορέα είχε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Διετέλεσε γραμματέας ΟΝΝΕΔ και στη συνέχεια Πρόεδρος της Δημοτικής Τ.Ο Παιανίας της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2002 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας του Δήμου Παιανίας και παραιτήθηκε της θέσεως του τρία χρόνια μετά διαφωνώντας με τη πολιτική του τότε επικεφαλής της Δημοτικής κίνησης. Η πορεία συνεχίστηκε με την εκλογή του ως μέλος της Πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. σε συνεχόμενες θητείες. Ολοκλήρωσε τη κομματική του πορεία όταν εκλέχθηκε Πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Ανατολικής Αττικής, θέση την οποία υπηρέτησε για 6 χρόνια (2004 -2010). Τη περίοδο 2007-20010 εργάστηκε ως Πρόεδρος ΔΣ του Ο.Κ.Α.Α. (Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας) όπου και επέστρεψε τη περίοδο 2013-2015 ως Επιθεωρητής των ιχθυόσκαλων του Δημοσίου.

Για πολλά χρόνια υπήρξε μέτοχος της οικογενειακής επιχείρησης σε καταστήματα εστίασης και πλέον ασχολείται επαγγελματικά στον κλάδο των ασφαλειών.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 κατήλθε για πρώτη φορά ως επικεφαλης δημοτικής κίνησης και Υποψήφιος Δήμαρχος Παιανίας.

Στις εκλογές του 2010 & 2014 κατέλαβε τη δεύτερη θέση και υπηρέτησε το Δήμο από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Παιανίας. Στις εκλογές της 26ης Μαΐου και 2 Ιουνίου εκλέχθηκε δήμαρχος με ποσοστό 63,15% στο β' γύρο. Επί τη αναλήψει των καθηκόντων του ανέλαβε επίσης μέλος στον Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), καθώς και στην Επιτροπή Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ. Με την υπ.αρ. 332/2020 απόφασή του συστάθηκε η Ειδική Επιτροπή Γνωμοδοτικού Χαρακτήρα "Παιανία, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση" της οποίας είναι Πρόεδρος.

Image

Κλειώ Ανδρέου

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Παιανίας – Εκπαιδευτικός

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Παιανία,όπου διαμένει μέχρι σήμερα. Είναι νηπιαγωγός και εργάζεται στο ιδιωτικό Νηπιαγωγείο "Το Εργαστήρι" στη Γλυφάδα.

Υπήρξε στέλεχος του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών και ενεργό μέλος του Επιμορφωτικού Συλλόγου Παιανίας, όπου ως Πρόεδρος, ως Αντιπροεδρος και ως απλό μέλος συνέβαλε στην πολιτιστική και εκδοτική δραστηριότητα του Συλλόγου, στην οργάνωση και ανάπτυξη της βιβλιοθήκης του και στην συνένωση της με τη Δημοσθενειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Εδώ και πέντε χρόνια ανήκει στην εκπαιδευτική ομάδα του μη κερδοσκοπικού σωματείου "Ανέλιξη", που στόχο έχει τη στήριξη του παιδιού και της οικογένειας.

Image

Ελευθέριος Βεκρής

Διδάκτωρ – Φιλόλογος

Σύντομο βιογραφικό

Ο Λευτέρης Βεκρής είναι φιλόλογος εκπαιδευτικός και υπηρετεί στο 1ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών και στο Δημοσθένειο Λύκειο Παιανίας.

Είναι Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης στις Επιστήμες της Αγωγής. Πέρα από το διδακτικό και ερευνητικό του έργο έχει προσφέρει υπηρεσίες από υπεύθυνες θέσεις σε δομές της Εκπαίδευσης. Έχει συμβάλει στη διαμόρφωση εκπαιδευτικής πολιτικής για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Παράλληλα, έχει συμμετάσχει και συμμετέχει σε δράσεις, σε τοπικό επίπεδο, που στόχο έχουν την πολιτιστική ανάπτυξη και την ανάδειξη της ιστορίας της Παιανίας και των Μεσογείων της Αττικής.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Επιμορφωτικού Συλλόγου Παιανίας επί σειρά ετών και σήμερα είναι πρόεδρος του φιλανθρωπικού σωματείου «Άγιος Χριστοφόρος» (βοήθεια στα μυοπαθή παιδιά).

Image

Γεώργιος Καμπάς

Στρατηγός ε.α., τέως Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ)

Σύντομο βιογραφικό

Ο Στρατηγός (ε.α.) Καμπάς Γεώργιος Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού γεννήθηκε στην Αθήνα 1960. Το 1979 εισήλθε στη σχολή Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και αποφοίτησε ως αξιωματικός του πυροβολικού το 1983.

Υπηρέτησε σε πολλές μονάδες και επιτελεία του Ελληνικού Στρατού σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε επιτελείο στο ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Αποφοίτησε απο όλα τα στρατιωτικά σχολεία εσωτερικού και αρκετά εξωτερικού και τα ανώτατα στρατιωτικά ιδρύματα όπως Ανώτατη Σχολή Πολέμου και Ανώτατη Σχολή Εθνικής Αμύνης.

Κατέχει Πανεπιστημιακό μεταπτυχιακό τίτλο στη στρατηγική και διπλωματία με εξειδίκευση στη στρατηγική. Εκτός των παραπάνω τοποθετήσεων, διοίκησε την Σχολή Πυροβολικού, υπήρξε χρόνια Διευθυντής Αμυντικής Σχεδίασης και Πολιτικής στο ΓΕΣ και στη συνέχεια διοίκησε τη ΧΙΙ Μεραρχία μηχανοκίνητου Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη και το Δ σώμα στρατού στη Θράκη.

Τέλος με απόφαση του ΚΥΣΕΑ τοποθετήθηκε αρχηγός Στρατού το 2019 απο οπου και αποστρατεύθηκε το 2020. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Καραγιάννη και έχει δύο γιους.

Image

Αθανάσιος Μιχαλόπουλος

Συνεργάτης Δημάρχου σε θέματα Παιδείας & Πολιτισμού – Διεθνολόγος – Πολιτικός Επιστήμονας

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1997 στην Παιανία, όπου διαμένει μέχρι σήμερα. Είναι Διεθνολόγος - Πολιτικός Επιστήμονας με Ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τα Ελληνοτουρκικά.

Ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του κύκλο στο ΔΔΠΜΣ Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου, Πειραιώς και Θράκης, υπό την αιγίδα της ΕΕΤΑΑ. Το 2014 συμμετείχε στις επιτροπές αναθεώρησης της κείμενης εκπαιδευτικής νομοθεσίας σε θέματα μαθητικών κοινοτήτων κατά τη ΙΘ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων και το 2016 βραβεύτηκε με το βραβείο "Future Diplomat of Europe" από το Ινστιτούτο Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών θεμάτων.

Έχει διατελέσει, επίσης, διοικητικό στέλεχος στον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων. Το 2020 ορίστηκε με την υπ.αρ. 184/2020 απόφαση Δημάρχου Ειδικός Σύμβουλος Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Πολιτισμού, θέση την οποία διατηρεί και σήμερα.

Παράλληλα, είναι ερευνητής στο Κέντρο Ελληνικής και Διεθνούς Ιστορίας, καθώς επίσης και σύμβουλος Πολιτικής Επικοινωνίας για αυτοδιοικητικά θέματα σε ανεξάρτητα ΝΠΙΔ.

Image